tint your car in apeldoorn

Tintman

 

De tintman is een lichtdoorlatingsmeter om de lichtdoorlaatbaarheid van getinte autoruiten te meten.
Tegenwoordig gebruikt de politie een ‘tintman’, een apparaatje dat de licht doorlaatbaarheid van een autoruit kan meten. De lichtdoorlaatbaarheid moet op de voorruit en voorste portierruiten altijd minimaal 50% zijn.

 

 

In Nederland is het installeren an auto raamfolie vanaf de B-stijl toegestaan. Vanaf de B-stijl wil zeggen: de ruiten van de achterportieren, de achterste vaste ruiten (bij een stationcar) en de achterruit. De auto moet wel zijn voorzien van twee buitenspiegels. Voor het installeren van de glasfilm vanaf de A-stijl is er sinds november 2006 een nieuwe richtlijn. Deze richtlijn houdt in dat de voorportieren en de voorruit moeten voldoen aan de 55% meetnorm. Dit betekent dat de lichtdoorlaatbaarheid van de voorruit en de zijruiten naast de bestuurders zitplaats niet onder de 55% mag komen. (55% is de norm met een uitloop tot 50%) 

 

blinderen autoruiten renault

Volgens de ‘Regeling voertuigen’ (artikel 5.2.42 lid 1) mogen de voorruit en de zijruiten van personenauto’s “geen beschadigingen of verkleuringen” vertonen en niet voorzien zijn van “onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren”.

Bij de lichtdoorlaatbaarheid gaat het altijd over voorruit en zijruiten. De achterruit mag eventueel pikzwart zijn, mits er een rechter-(en uiteraard linker-) buitenspiegel is gemonteerd.

Bij Tint your car is een tintman aanwezig zodat wij de lichtdoorlaatbaarheid van uw getinte of geblindeerde ruiten kunnen meten.
Ook kunt u bij ons terecht voor een gratis meting met de tintman van uw getinte autoruiten. 

Hoe werkt de tintman ofwel de lichtmeter:
Aan beide zijden van de ruit wordt een meet-cel bevestigd. De meetcellen van de lichtmeter ‘zien’ elkaar door de ruit en meten daarbij hoeveel licht er door de ruit wordt doorgelaten.

Wettekst: Artikel 5.2.42
De lichtdoorlatendheid van de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten mag niet minder dan 55% bedragen. 

Locatie

Reigersweg 73
Apeldoorn

Open

8.30 – 17:30 uur
Maandag – Vrijdag

Contact

Tel: 06 1011 4055
Email: info@tintyourcar.nl

Scroll naar top