ruiten achter de B-stijl

Wat bedoelen we met de ruiten achter de B-stijl?

Met ruiten achter de B-stijl bedoelen we: alle ruiten achter het voorportier. Bij het autoruiten-tinten mogen de ruiten vanaf de B-stijl in iedere tint getint zijn. Dus zelfs blinderen is toegestaan. De ruiten van de voorportieren moeten 50% licht door laten. Dit geldt tevens voor de voorruit. De folie voor het plakken van autoruiten is er in vele tinten.

Een voertuig heeft meerdere stijlen. 

  • A-stijl: is de voorste dakstijl die loopt tussen de voorruit en het voorste portier
  • B-stijl: die loopt van het voorste portier tot het tweede portier
  • De C-stijl kan verschillen per auto en dat heeft met het model te maken
  • Dan is er ook nog een D-stijl. Dat is de stijl tussen de achterste zijruit en de achterruit. En komt alleen bij bepaalde auto’s voor.

Het kan soms gaan om een subtiel verschil autoruiten tintenin kleur. Toch kan deze specifieke tint beter passen bij een bepaalde kleur of type auto. Zo zijn er bijvoorbeeld groen tinten of juist grijs tinten. Daarnaast is de ene tint donkerder dan de andere tint. Bij een donkere tint is de lichtdoorlaatbaarheid minder.

Het verschil tussen getinte ruiten en niet getinte ruiten

Heeft u al het verschil mogen ervaren van getinte ruiten en niet getinte ruiten? Op een zonnige dag kunnen de zonnestralen flink door het neutrale glas branden. Het kan dan behoorlijk heet worden achter het glas. Neutraal autoglas beschermt totaal niet tegen de schadelijke stralen van de zon. 

In de folie die wij gebruiken zitten speciale metaaldeeltjes. Deze metaaldeeltjes zorgen voor het terugkaatsen van de warmte. Zo blijft het tijdens warme zonnige dagen ook nog eens heerlijk koel in uw auto en u wordt beschermd tegen de schadelijke zonnestralen. 

Het verschil met getinte ruiten en gespoten ruiten: Gespoten ruiten zijn niet warmtewerend. De ruiten moeten uit de auto gesneden voordat ze gespoten kunnen worden. Het is niet mogelijk de Coating te verwijderen. Terwijl folie altijd wel weer verwijderd kan worden. 

ruiten achter de B-stijl Een huisdier in de auto

Huisdieren zoals honden reizen vaak mee in de auto. Aangezien het in een auto snel warm kan worden en huisdieren niet of maar weinig kunnen zweten, kunnen de huisdieren makkelijk oververhit raken. Wat fijn dat de ruiten achter de B-stijl zelfs geblindeerd mogen worden. Na het tinten wordt het klimaat in de auto voor het dier een stuk prettiger.

De look na het tinten

De getinte ruiten geven een extra dimensie aan het model van de auto. Omdat het model na het tinten gestroomlijnder oogt. Het effect ontstaat mede doordat er niet meer naar binnen gekeken kan worden waardoor de spullen in de auto niet zichtbaar meer zijn.

Het tinten en blinderen van autoruiten is een precieze klus. Voor een aantrekkelijk resultaat is het belangrijk dit door vakmensen te laten uitvoeren om teleurstelling te voorkomen. Ook is het belangrijk het juiste materiaal te gebruiken. De folies moeten van hoge kwaliteit zijn. 

ruiten achter de B-stijlTinten in Apeldoorn.

Tint your car in Apeldoorn is door jarenlange ervaring gespecialiseerd in het ramen blinderen. Bij Tint your car werken wij alleen met folies van hoge kwaliteit en in een stofvrije werkplaats.

 

De voorruiten donker geblindeerd?

In de midden jaren zeventig waren autoruiten nog helder en kleurloos. Tegenwoordig wordt het blinderen autoruiten steeds populairder. Als het je eerder niet opviel of een auto nu wel of geen getinte ruiten had, zal je nu als je er op gaat letten al snel het verschil zien. En heb je zelf een auto met getinte ruiten dan valt het helemaal op wanneer een auto niet getint is. Door een auto met niet getinte ruiten kijk je makkelijk heen en valt het op wanneer er van alles in de auto ligt. Ook zal het opvallen dat het model bij een getinte auto meer tot z’n recht komt, geen afleiding meer doordat je niet meer zo makkelijk door de ruiten heen kunt kijken.

De ruiten van nieuwe auto’s zijn vaak al standaard met een tint uitgevoerd. Voor privacyglas zijn de tinten voor autoruiten donkergrijs. In Azië zijn de blauw en grijs tinten zeer populair. Het blinderen autoruiten wordt in Nederland ook steeds vaker uitgevoerd. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in. Al is privacyglas in Amerika altijd nog een stuk populairder dan in ons deel van de wereld. In Nederland is het tinten toegestaan voor ruiten achter de b-stijl. Voor het tinten van autoruiten is het toegestaan dat de voorportieren en de voorruit moeten voldoen aan de 50% meetnorm. Kom je bijvoorbeeld in Thailand dan zal je zien dat daar zelfs de voorruiten donker geblindeerd zijn van veel auto’s.  

autoruiten tinten

 

 

Meer over het autoramen tinten

Tint your car 

Scroll naar top