Auto raamfolie

Auto raamfolie

Auto raamfolie of glasfolie is een zeer dunne folie die op ruiten geplakt kan worden. De auto raamfolie is een zelfklevende polyesterfolie. 

auto raamfolieAuto raamfolie bezit een sterke plakkracht

De sterke polyesterfilm wordt aan de binnenzijde van de ruiten aangebracht. De folie heeft een plaklaag waardoor de folie stevig bevestigd kan worden op de ruit. Eenmaal aangebracht is de raamfolie niet makkelijk te verwijderen. 

De raamfolie bevat metaaldeeltjes die op een speciale manier zijn geschakeld zodat het zonlicht en de schadelijke uv-straling wordt terug gekaatst. Hierdoor wordt het ook minder warm in het voertuig. De auto raamfolie is opgebouwd uit een dubbele laag en is voorzien van een antikras laag. Doordat de auto raamfolie is ontspiegeld, is er geen reflectie of weerkaatsing.

Raamfolie op autoruiten

De auto raamfolie is er in verschillende lichtdoorlaatbaarheid. De lichtdoorlaatbaarheid van de auto raamfolie kan bijvoorbeeld zijn 5%, 15%, 20%, 30%, 35%, 50%, 70%.

Een raamfolie met een lichtdoorlaatbaarheid van 5% kan vanaf de B-stijl op de autoruiten geplakt worden. Door het verschil in de lichtdoorlaatbaarheid wordt er gesproken over tinten of blinderen.

De autoraam folie kan makkelijk schoongemaakt worden met water en een beetje huishoud azijn. Pas wel op voor bijvoorbeeld zandkorrels of gereedschappen met scherpe randjes want dan kan de folie beschadigd raken. Ook is het beter geen scherpe of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.  

 

 

Het verwijderen van de auto raamfolie

Indien de folie om welke reden dan ook verwijderd moet worden zal de zeer dunne folie scheuren. De folie is het beste te verwijderen met warmte door gebruik te maken van een föhn. Niet te warm en niet te lang op één plaats. De föhn eventueel wat heen en weer bewegen. Als de folie warm is en wat soepel is geworden kan er begonnen worden met de folie op een hoekje los te krijgen. Vervolgens de folie er voorzichtig af trekken.  

auto raamfolie

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contact formulier op de contact pagina.

 

Wij zullen zo snel mogelijk antwoorden.

 

 

 

 

Meer info…autoramen tinten Apeldoorn

 

 

Verschillende lichtdoorlaatbaarheid van de ramen tinten

auto raamfolie

Scroll naar top